Main | Registration | Login | RSSŠeštadienis, 2024-05-04, 11:55 AM

Krosnos pagrindinė mokykla


Svetainės meniu
Statistika

Prisijungę dabar: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0
Login form
Main » 2010 » Spalis » 25 » Apie sporto ir kultūros santuoką Krosnoje
1:11 PM
Apie sporto ir kultūros santuoką Krosnoje

Būtų galima sakyti: Krosnos mokykloje spalio 23 dieną vyko Lazdijų rajono jaunimo krepšinio turnyras mero taurei laimėti, laimėjo X komanda, pralošė Y. X komandos gerbėjai buvo sužavėti , o Y - atvirkščiai. Meras nugalėtojams įteikė švytinčią taurę. Ir viskas, padedame tašką.Tačiau keletas priežasčių verčia akyliau nužvelgti minėtą renginį.
Pirma, varžybos vyko Krosnos mokykloje, kurios istoriją po kokio šimto metų naršydami istorikai ir jiems prijaučiantys konstatuos, kad 2010 spalio 23 dieną – šeštadienį – Krosnos mokykloje, (kurioje mokėsi 115 mokinių, ir kuriai vadovavo Regimantas Jasevičius), pirmą kartą Lazdijų rajono sporto ir politikos istorijoje vyko jaunimo krepšinio varžybos mero Artūro Margelio (kuris 1983 m. baigė Krosnos mokyklą), taurei laimėti.
Antra, III vietą šiame turnyre pelnė Krosnos komanda (Rimvydas Falkauskas, Vilius Ažukas, Paulius Bučinskas, Andrius Kizelevičius), keistu „CSI Krosna" pavadinimu. Ką jis reiškia, nežinau, bet žinau, kad bronzinė vieta šiemet krepšinį išpažįstantiems lietuviams spindi kaip auksas. Juk Lietuvos krepšininkai - pasaulyje treti. Krosniečiai gi - Lazdijų rajone treti. Pirmąją vietą ir mero taurę iškovojo „KASP" (Krašto apsaugos savanorių pajėgos) Dainavos apygardos 1-osios rinktinės 102 kuopos, dislokuotos Lazdijuose, komanda. Šiemet pasaulyje pirmas buvo lietuvis Žydrūnas Savickas. Todėl tiesiai ir pasakysiu: „KASP" komandos žaidėjai tokie pat stiprūs kaip ir tituluotas Lietuvos galiūnas. Tik vienu tašku nuo nugalėtojų atsilikusios komandos „Šeštokai II" antroji vieta užkoduota jau pačiame komandos pavadinime. Tačiau finalines rungtynes stebėjusieji galėtų paliūdyti, kad jos vyko taškas į tašką ir Šeštokų komanda nepralošė, jai tiesiog pritrūko laiko.
 Metraštininkams dar svarbu būtų paminėti,kad krepšinio 3X3 varžybos truko po 10 min. Dalyvavo vienuolika komandų. Vyr. teisėju buvo paskirtas Darius Liaukevičius (Lazdijų sporto centras), o teisėju - Vaidas Jasevičius (Krosnos mokykla). Renginį vedė Krosnos mokyklos mokiniai Rūta Gadišauskaitė ir Gediminas Poškus. Žaidėjus sutiko, tvarką prižiūrėjo septyniolika visur suspėjančių Krosnos mokyklos moksleivių. Svečius sutiko Krosnos mokyklos pulsą jaučiančios mokytojos Lolita Katkauskienė ir Rasa Blažaitienė. Pirmąją pagalbą suteikti pasiruošusi buvo sveikatos priežiūros specialistė Dalia Baležentienė. Meras Artūras Margelis pasveikinęs turnyro dalyvius įteikė taurę nugalėtojams, vertingas dovanas - penkiems geriausiems turnyro žaidėjams, tarp kurių ir krosnietis Mindaugas Simanaitis, ir dar paguodos prizais pamalonino antrosios vietos savininkus. Taip pat meras, patarėjai Renatai Škarnulytei padedant, suvenyrais apdovanojo renginio vedėjus, teisėjus ir organizatorius. Turnyrą režisavo, organizavo ir jam vadovavo Jovita Vilkauskienė (Krosnos laisvalaikio salės vadovė) ir Audronė Pileckienė (Krosnos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui). Gražus bendradarbiavimas, graži, pasak buvusio Tarptautinio Olimpinio komiteto prezidento Chuano Antonio Samarančo, kultūros ir sporto santuoka. Jis taip apibūdino olimpiadą, mes gi - krepšinio turnyrą. Pridursiu, kad vakare šokiai vyko Krosnos laisvalaikio salėje, į kurią sugužėjo neįtikėtinai daug jaunimo.
 Na ir pabaigai. Tai kas, kad dievini oranžinį kamuolį ir moki žaisti krepšinį (šiandien, pasak vieno turnyre dalyvavusio žaidėjo, ir atokiausiame kaimelyje krepšinį žaidžia beveik kiekvienas), tačiau reikia susiorganizuoti kaip, kada ir kur. Tad neišvengiamai turi atsirasti bendruomenė, kuriai šįsyk geranoriškai ir draugiškai atstovavo Krosnos mokykla, Krosnos laisvalaikio salė ir Lazdijų sporto centras. Pagirtina, jei tokias iniciatyvas remia valdžios atstovai. Būtent nuo tokios iniciatyvos viskas ir prasidėjo. Juk pati svarbiausia žaidimo dalis – galimybė žaisti, kurią šį rudenį jaunimui dovanojo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Ačiū. Nuoširdžiai. Jūratė Sutkuvienė
Views: 1081 | Added by: seldas | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Paieška
Kalendorius
«  Spalis 2010  »
SekPirAntrTrečKetPenktŠešt
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Archyvas
Puslapio draugai
  • Create your own site

  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz