Main | Registration | Login | RSSŠeštadienis, 2024-04-27, 11:26 PM

Krosnos pagrindinė mokykla


Svetainės meniu
Statistika

Prisijungę dabar: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0
Login form
Main » 2010 » Lapkritis » 19 » Kreipimasis į Krosnoje ir kitur gyvenančius gyventojus dėl Krosnoje veikusių pradžios mokyklų istorijos užrašymo
1:28 PM
Kreipimasis į Krosnoje ir kitur gyvenančius gyventojus dėl Krosnoje veikusių pradžios mokyklų istorijos užrašymo

 

 
2010 m. lapkričio 26 d. Lazdijų Krašto muziejus organizuoja švietimo istorijos konferenciją „Išnykusių ir tebenykstančių mokyklų istorija".
 Konferencijos tikslas - prikelti iš užmaršties Lazdijų rajone veikusias pradines mokyklas, juose dirbusius mokytojus.
 Svarbu sugrįžti į pirminę švietimo pakopą – pradinį mokslą ir peržvelgti atskirus laikotarpius, teigiamus bei neigiamus pradinio mokymo požymius, prisiminti tuos, kurie savo gyvenimą paskyrė pedagoginei veiklai.
 Beveik kiekviename kaime buvo pradžios mokykla - mokslo, švietimo ir kultūros židinys. Ne išimtis ir Krosna. Tačiau išsamios informacijos apie mūsų krašte veikusias mokyklas ligšiol nėra. Norėdama užpildyti šią spragą Krosnos mokykla ruošiasi dalyvauti šioje konferencijoje, todėl renka prisiminimus, nuotraukas ir kitus išlikusius mokyklų istoriją menančius šaltinius ir iš atskirų prisiminimų dėlioja Krosnos pradžios mokyklų vaizdą, kurį konferencijoje lapkričio mėnesį patikėta pristatyti Krosnos mokyklos moksleiviams Artūrui Reikertui ir Girmantui Bozai. Tačiau trūksta tikslesnių duomenų.
 Kviečiame visus, gyvenančius Krosnos seniūnijoje, ir ne tik, mintimis sugrįžti į savo gerą ar blogą pradžios mokyklą ir prisidėti prie Krosnos krašte veikusių pradžios mokyklų kronikų kūrimo. Kaip? Tiesiog užrašykite prisiminimus apie mokyklą: mokytojus (vardus pavardes), mokinius, pamokas ir kt., atrinkite nuotraukas, skambinkite į Krosnos mokyklą laidiniu telefonu: 8 318 42657, arba mobiliuoju: 8 611 45721 (Audronei Pileckienei), 8 610 45220 (Jūratei Sutkuvienei). Pateiktą medžiagą pažadame grąžinti. Iš anksto dėkojame.
 Taip pat dėkojame jau su mumis bendradarbiaujančioms Krosnoje gyvenančioms mokytojoms Bronei Mockevičienei, Janinai Junelienei, Emilijai Dainauskaitei, Angelei Jasevičienei, Irenai Česnūnaitei - Zailskienei (gyv. Marijampolėje) ir buvusiems Krosnos mokiniams Stasei Žurauskaitei – Bagdonienei (gyv. Saltininkų km.), Petrutei Lenkauskaitei – Bučinskienei (gyv. Vartų km.), Onai Grigaliauskaitei – Navickienei (gyv. Tūriškių km.), Linai Grinkevičiūtei - Valentienei (gyv. Krosnoje), Petronei Merkuševičiūtei – Krokininkienei (gyv. Krosnoje), Onai Karosaitei - Salyklienei (gyv. Vartų km.), Jonui Venckūnui (gyv. Roliuose), Vidai Lenkauskaitei – Valentukonienei (gyv. Vartuose), Gediminui Grubiui (gyv. Birščių km.), Salomėjai Gramienei (gyv. Ramanavo km.), Daliai Brazinskienei (gyv. Vartų km.), Romui Baruliui (gyv. Lazdijuose) Aldonai Sabaitytei – Vilutienei (gyv. Marijampolėje), Vincui Viskačkai (gyv. Kaune), Juozui Gecevičiui (gyv. Vilniuje), mokinei ir Krosnos seniūnei Siginai Basevičienei.
Views: 1024 | Added by: seldas | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Paieška
Kalendorius
«  Lapkritis 2010  »
SekPirAntrTrečKetPenktŠešt
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Archyvas
Puslapio draugai
  • Create your own site

  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz