Main | Registration | Login | RSSPirmadienis, 2024-05-06, 1:22 AM

Krosnos pagrindinė mokykla


Svetainės meniu
Statistika

Prisijungę dabar: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0
Login form
Main » 2011 » Rugsėjis » 6 » Rugsėjo 1 - osios šventė
12:28 PM
Rugsėjo 1 - osios šventė
 
   Kas nedrąsus šį rytelį pabudo, kas nešė virpančią puokštę delne? Kas prie mamytės rankelių prigludo, nes žino teks likti vienam klasėje. Kam skirta viską pradėt pirmą kartą: mokytis, piešti, skaičiuoti, rašyt? Šiais žodžiais Krosnos mokyklos bendruomenė Rugsėjo 1 - ąją sutiko pirmokėlius, kuriuos įvedė į salę dešimtos klasės mokiniai.
   Penktokai papasakojo visiems ką matė ir girdėjo vasaros metu. Lukas Lenkauskas pagarsino, kad devyni raiteliai, tame tarpe Lazdijų rajono atstovas Algirdas Motiejūnas su penkerių metų žirgu Klavišu, 2011 m. rugpjūčio 8 - 26 dienomis jojo žemaitukais į trijų savaičių žygį Vilnius – Krokuva, kuriuo prieš 460 metų keliavo paskutinis Jogailaičių dinastijos atstovas Lenkijos karalius ir Lietuvos Didysis kunigaikštis Žygimantas Augustas, veždamas gražiausios XVI amžiaus Europos moterų lietuvės Barboros Radvilaitės palaikus. Mantas Slipkauskas pasakojo, kad jau aštuonioliktus metus neseniai vykusiame savadarbių lengvųjų lėktuvų lakūnų skrydyje aplink Lietuvą, kuris buvo skirtas Lietuvos karo aviacijos vado, aviakonstruktoriaus Antano Gustaičio atminimui, dalyvavo vienintelis mūsų Lazdijų rajono atstovas Juozas Talandis iš Seirijų seniūnijos, Straigiškės kaimo. Jis pilotavo savadarbį lėktuvą RK – 7 "Bitė” . O Andrėja Kočiubaitytė skelbė, kad Krosnos miestelis 2012 metais minės 410 - ąsias savo vardo paminėjimo metines. Šv. Mato Krosnos bažnyčia 2012 metais minės 170 - ąsias pastatymo metines, o Krosnos mokykla minės 150 – ąsias įsteigimo metines. Erika Poškutė informavo, kad Krosnos miestelis nuo 2002 m. turi savo herbą ir vėliavą (dail. J. Galkus). Herbe pavaizduota gervė – Žuvinto rezervato, o tuo pačiu ir Krosnos seniūnijos krantų paukštis – ir alebarda – Šv. Mato Krosnos bažnyčios patrono atributas. Gervė su alebarda – tai lyg miestelio sergėtoja ir gynėja. 2012 metais Krosnos miestelio herbas ir vėliava minės savo dešimtąsias metines.6 klasės mokinys Ignas Bučinskas sakė, kad 2011 m. rugpjūčio 31 dieną Lietuvoje prasidėjo Europos vyrų krepšinio čempionatas. Komandos iš 24 Europos valstybių atvyko ne tik žaisti krepšinį, bet ir susipažinti su Lietuva. Visos klasės ir svečiai sudėjo rankas ir palinkėjo Lietuvos rinktinei sėkmės sušukdami „Mes už Lietuvą".
    Pirmokėlius ir visus susirinkusius su Rugsėjo 1- ąja, Mokslo ir Žinių diena sveikino Krosnos mokyklos direktorius Regimantas Jasevičius, Krosnos seniūnijos seniūnė Sigina Basevičienė, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Arūnas Bacevičius, kuris atvežė ir mero Artūro Margelio sveikinimą .
  Šventės vedantieji skelbė, kad birželio 18 d. Lietuvos seniūnijų mokyklų futbolo žaidynių „EŽIOGOLAS" finaliniame Alytaus apskrities etape krosniečiai tapo nugalėtojais (treneris Vaidas Jasevičius).
  Birželio 27 - liepos 1 dienomis prie Akmenių ežero vyko stovykla „Pamatyk!. Pajausk!. Išreikšk!". Stovykloje keistai bet įdomiai laiką leido 37 krosniečiai ir jų vadovai Audronė Pileckienė, Vaidas Jasevičius, Jolita Jasevičienė.
  Taip pat krosniečiai dalyvavo Jaunimo Sekminėse 2011 m. birželio 11 - 12 d. Meteliuose „Jėzau, pasitikiu Tavimi". Juos lydėjo mokytojos Živilė Čivinskienė ir Audronė Pileckienė, kunigas Juozas Klimavičius. Birželio 20 – 30 dienomis Stovykloje „Atgaja" (Smarliūnų km. Lazdijų rajone) stovyklavo Justinas Malinauskas, Justina Jušinskaitė, Benita Urmanavičiūtė, Juozas Žaliukas, Regimantas Vitkauskas. Rugpjūčio mėnesį Auksė Kočiubaitytė, Rūta ir Andrėja Kočiubaitytės, Mantas Slipkauskas, Karolina Kubiliūtė dalyvavo ekskursijoje Palanga – Nida. Krepšinio komanda, kurioje žaidė Nedas Bartusevičius, Mantas Slipkauskas, Regimantas Vitkauskas Lazdijų sporto centre vykusiose varžybose tapo nugalėtojais ir pateko į finalą Jonavoje.    
  Nuo rugsėjo pirmosios Krosnos pagrindinė mokykla dalyvauja Vilniaus Viešosios įstaigos Švietimo ir kultūros centro „Jaunimas vaikams" regioninio tapatumo stiprinimo programoje „Dzyvų dzyvai", kurios tikslas – siekti giliau pažinti Lietuvos etnokultūrą, orientuojantis į Dzūkijos etninį regioną, jaučiant atsakomybę už tradicinės kultūros likimą ir jos integraciją į modernųjį gyvenimą bei pažinti gimtojo krašto praeities ir šių dienų etninės kultūros realijas, jas fiksuoti, analizuoti, sisteminti bei propaguoti. Programoje dalyvaus ir Krosnos „Raivedžio" šeimyna. Ją sudarys 25 Krosnos pagrindinės mokyklos mokiniai, kurių veikla bus vykdoma trimis kryptimis: Rėdos ratas, Dainavos šalis ir Pasaulio gyvybės medis. Programos metu 2011 – 2012 m. m. krosniečiai dalyvaus informaciniuose susitikimuose – mokymuose, Edukacinėse išvykose, savaitgalio stovyklėlėse, vakaronėse, etnokultūriniuose užsiėmimuose (dainų, šokių, amatų mokyme) bei organizuos (ruoš, švęs) Kalendorines šventes. Tikimės tėvelių ir Krosnoje gyvenančių Dzūkų palaikymo. ŠventėjeKrosnos mokyklos folklorinis ansamblis rodė savo programą. Jai pasibaigus vyko klasės auklėtojo pamoka.
Views: 1061 | Added by: seldas | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Paieška
Kalendorius
«  Rugsėjis 2011  »
SekPirAntrTrečKetPenktŠešt
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Archyvas
Puslapio draugai
  • Create your own site

  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz