Main | Registration | Login | RSSKetvirtadienis, 2024-05-02, 3:02 AM

Krosnos pagrindinė mokykla


Svetainės meniu
Statistika

Prisijungę dabar: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0
Login form
Main » 2010 » Liepa » 15 » Vaikų vasaros stovykla „Europa ir Tu“
2:16 PM
Vaikų vasaros stovykla „Europa ir Tu“
Penkias dienas trukusi turistinė Krosnos pagrindinės mokyklos vaikų vasaros stovykla „Europa ir Tu" trisdešimčiai vaikų paliko neišdildomus įspūdžius.
 Didžiąją dalį lėšų stovyklai skyrė Lazdijų rajono savivaldybė pagal krosniškių paraišką, teiktą vaikų socializacijos programai.
 Stovyklautojai buvo įsikūrę G. Anulio kaimo turizmo sodyboje „Vilija" . Tėveliai padengė patalpų nuomos išlaidas.
 Savivaldybės lėšos buvo skirtos kanceliarijai, transportui, maitinimui. Stovykloje ilsėjosi, o drauge keliavo ir sukaupė žinių apie Lazdijų kraštą bei Europos Sąjungos istoriją, simboliką moksleiviai nuo 10 iki 17 metų, gerai besimokantys ir aktyviai dalyvaujantys visuomeninėje, mokyklos bendruomenės veikloje.
 Stovyklai vadovavo mokytoja Audronė Pileckienė ir socialinis pedagogas Vaidas Jasevičius. Projekto tikslas buvo surengti tokią stovyklą, kurioje vaikams būtų sudaryta galimybė pamatyti už ES lėšas atnaujintus krašto kultūros paveldo objektus, aplankyti vietas, kurios sieja Lazdijų rajoną su Europa. Stovyklautojai aplankė už ES lėšas įrengtą unikalųjį Veisiejų parko fontaną, Šeštokų geležinkelio stotį: šalia jos tiesiama europinė vėžė, taip pat vaikai pabuvojo prie Galadusio ežero – čia vyksta tarptautinė šventė „Pasienio fiesta"; Draugystės miške, esančiame Lietuvos ir Lenkijos pasienyje; Europos miške. Jauniesiems stovyklautojams buvo smalsu pamatyti dabar jau simboline vadinamą geležinę uždangą, sužinoti, ką ji skyrė. Kiti objektai, kuriuos stovyklaudami aplankė vaikai: Pinčiaragio gyvenvietė, taip pat Kapčiamiesčio užkarda Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, Kalniškės mūšio vieta. Į stovyklą buvo atvykusi ir su vaikais bendravo Europos Parlamento narės Radvilės Morkūnaitės - Mikulėnienės padėjėja Paulė Kuzmickienė. Viešnia įteikė vaikams ir suvenyrines dovanėles nuo europarlamentarės. Taip pat stovyklautojus aplankė ir Lazdijų rajono savivaldybės mero padėjėja Renata Škarnulytė bei savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Kazlauskienė. Stovykloje vaikai taip pat puoselėjo ir savo kūrybinius įgūdžius.
 Padedant Krosnos pagrindinės mokyklos dailės mokytojai Jolitai Jasevičienei, moksleiviai organizavo dailės plenerą „Krosniečiai – Europai". Vaikų sukurti darbai į bus eksponuojami Vilniuje.
Views: 1021 | Added by: seldas | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Paieška
Kalendorius
«  Liepa 2010  »
SekPirAntrTrečKetPenktŠešt
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Archyvas
Puslapio draugai
  • Create your own site

  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz