Main | Registration | Login | RSSPirmadienis, 2024-04-29, 1:52 AM

Krosnos pagrindinė mokykla


Svetainės meniu
Statistika

Prisijungę dabar: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0
Login form
Main » 2011 » Gegužė » 11 » „FUTBOLIUKAS“ jau ir Krosnos darželyje
1:46 PM
„FUTBOLIUKAS“ jau ir Krosnos darželyje
 
Lie­tu­vos fut­bo­lo fe­de­ra­ci­jos pro­jek­tas „FUTBOLIUKAS" grįž­ta į ma­žą­sias Lie­tu­vos vai­kų dar­že­lių, ikimokyklinių ugdymo skyrių sa­les. Tai fut­bo­lo fe­de­ra­ci­jos ma­si­nio vai­kų fut­bo­lo vys­ty­mo pro­gra­mos „Sug­rą­žin­ki­me vai­kus į sta­dio­nus" pro­jek­tas, skir­tas iki­mo­kyk­li­nio ug­dy­mo įstai­goms ir dar­že­liams-mo­kyk­loms.
 Šis projektas vykdomas jau ketverius metus. Šiemet konkurse dalyvavo net 112 įstaigų, o pateko tik 48. „Mes labai džiaugiamės, kad tarp tų 48 laimingųjų pateko ir mūsų vaikų ikimokyklinio ugdymo skyrius", − sakė skyriaus auklėtoja J. Danauskienė, kuri ir buvo atsakinga už projekto vykdymą. Krosnos pagrindinės mokyklos ikimokyklinio skyriaus auklėtoja sausio mėnesį dalyvavo LFF organizuotame seminare, kuriame susipažino su projektu, įgijo teorinių ir praktinių žinių. Taip pat į darželį parvežė sportinį inventorių: dvejus futbolo vartus, 4 kamuolius, aikštės žymeklius, treniruočių marškinėlius, instruktoriaus krepšį.
 Pasiruošimas „FUTBOLIUKO" šventei vyko du mėnesius, kelis kartus per savaitę po dvi valandas. Vaikai mokėsi žaisti įvairius žaidimus su kamuoliu, mokėsi varyti, spirti, perduoti kamuolį, taip pat vyko draugiškos futbolo varžybos. Į projektą aktyviai įsijungė visi ikimokyklinio skyriaus bendruomenės nariai: pedagogai, vaikai, tėvai. „FUTBOLIKĄ" ne tik žaidė, bet ir piešė, kūrė skanduotes, eilėraštukus. Balandžio 28 d. Krosnos pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo įstaigoje vyko Lietuvos futbolo federacijos ilgalaikės programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus" projekto „FUTBOLIUKAS" baigiamoji šventė. Ikimokyklinio ugdymo skyriaus auklėtoja J. Danauskienė ren­gi­nio da­ly­viams pri­sta­tė šven­tės sve­čius: Lie­tu­vos fut­bo­lo fe­de­ra­cijos projektų vadybininką Vaidotą Rastenį, Krosnos pagrindinės mokyklos direktorių Regimantą Jasevičių ir Krosnos pagrindinės mokyklos socialinį pedagogą Vaidą Jasevičių, paskatinusį ikimokyklinio ugdymo skyrių dalyvauti „FUTBOLIUKO" projekte.
Šventę pradėjo Krosnos pagrindinės mokyklos soc. pedagogas Vaidas Jasevičius, kuris pasveikino visus gausiai susirinkusius, padėkojo LFF už suteiktą šansą ir paskelbė šventės atidarymą. Darželio auklėtinė Rugilė K. skanduote pakvietė visus vaikučius į aikštelės centrą pasimankštinti, paspardyti kamuolį, prisiminti taisykles ir pradėti žaisti „FUTBOLIUKĄ". Žaidėjai į komandas buvo suskirstyti pagal amžių. Vaikai žaidė pradedant vyriausiomis ir baigiant jauniausiomis grupėmis. Aistros virė ne tik aikštelėje, bet ir tarp sirgalių: įvar­čius ly­dė­jo gar­sūs plo­ji­mais ir skan­duo­tės. Taip pat žaidė tėvelių bei mamyčių komandos. Vaikams labai smalsu buvo stebėti rungtynes tarp tėčių ir tarp mamų. Var­žy­boms tei­sė­ja­vo auklėtoja Jolanta Danauskienė.
„FUTBOLIUKO" šventės kulminacija tapo ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikučių ir jų tėvelių rinktinės rungtynės prieš du Vaidus: Vaidotą Rastenį ir Vaidą Jasevičių. Po labai dramatiškos kovos rungtynės baigėsi draugiškomis lygiosiomis. Rungtynės vyko emocingai, netrūko palaikymo šūksnių, plojimų. Pasibaigus varžyboms, LFF projektų vadybininkas Vaidotas Rastenis renginio dalyvius pasveikino su labai šaunia, puikiai suorganizuota švente. Padėkojo mokyklos direktoriui, pedagogams, tėveliams, prisidėjusiems prie šio projekto vygdymo, džiaugėsi už puikų Krosnos bendruomenės bendravimą ir bendradarbiavimą su Lietuvos futbolo federacija. Vaidotas paminėjo, kad kiek jis lankęsis „FUTBOLIUKO" šventėse, tai pirmasis darželis Lietuvoje į „FUTBOLIUKO" šventę sukvietęs visų, visų vaikučių tėvelius ir mamytes. Vaikučius apdovanojo projekto „Futboliukas" sertifikatais, LFF dovanėlėmis. Darželiui padovanojo dar 2 futbolo kamuolius žaidimui lauke, auklėtojos už sunkų darbą gavo po LFF vardinį šaliką. Taip pat kiekvienam „FUTBOLIUKO" dalyviui buvo įteiktas medalis, liudijantis, kad jis tikrai dalyvavo šiame Lietuvos futbolo federacijos projekte (ačiū tėveliams už paramą). Visi buvo labai laimingi. Kaip ir kiekviena šventė, taip ir ši turi pradžią ir, kad ir kaip bebūtų gaila, pabaigą, tačiau įspūdžiai išliks ilgam.
 Krosnos pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus auklėtoja Jolanta Danauskienė ir Krosnos pagrindinės mokyklos socialinis pedagogas Vaidas Jasevičius
Views: 1514 | Added by: seldas | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Paieška
Kalendorius
«  Gegužė 2011  »
SekPirAntrTrečKetPenktŠešt
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Archyvas
Puslapio draugai
  • Create your own site

  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz