Main | Registration | Login | RSSKetvirtadienis, 2024-05-02, 1:28 AM

Krosnos pagrindinė mokykla


Svetainės meniu
Statistika

Prisijungę dabar: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0
Login form
Main » 2011 » Spalis » 24 » Mes esame atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinome (Antoine de Saint – Exupery)
12:14 PM
Mes esame atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinome (Antoine de Saint – Exupery)
 
Krosnos pagrindinės mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojos Jolitos Jasevičienės dalyvavo tarptautinio vaikų ir jaunimo plakatų „Mes esame atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinome (Antoine de Saint – Exupery) bei „Penkios laisvės” konkurse (skirtas Pasaulinei gyvūnų dienai), kurį organizavo Lietuvos jaunųjų gamtininkų centras. Šia veikla siekiama plėtoti tarptautinę vaikų ir jaunimo partnerystę bei užimtumą, ugdyti gamtinę saviraišką, kelti pilietinį sąmoningumą.
 Plakatas „Mes esame atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinome" (Antoine de Saint- Exupery) turėjo perteikti žmogaus požiūrį į gyvūną, jo atsakomybę, atjautą, pagalbą silpnesniam, skatinimą globoti, rūpintis gyvūnais bei švaria aplinka. Tinkamas rūpinimasis gyvūno sveikata, laikymo sąlygomis, šėrimu užtikrina gyvūnų gerovę ir pagrindines gyvūnų teises. Plakato tema „Penkios laisvės" turėjo atspindėti ūkinės paskirties ir laukinių gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo pagrindines nuostatas. Norint patenkinti svarbiausius gyvūnų poreikius reikia atsižvelgti į penkias laisves: nekęsti alkio ir troškulio; nejausti skausmo, sužeidimų ir ligų; nepatirti baimės ir streso; nekęsti diskomforto; normaliai elgtis. Šias laisves pirmoji nustatė Nepriklausomoji Jungtinės Karalystės vyriausybės patarėjų organizacija „Naminių gyvūnų gerovės taryba".
 2011 m. spalio 7 d. Lietuvos jaunųjų gamtininkų centre vyko šio Konkurso baigmė. Krosnos pagrindinės mokyklos mokinės Ineta Basevičiūtė (6 kl.) ir Eglė Malinauskaitė (3 kl.) savo amžiaus grupėse tapo laimėtojomis ir pakviestos atvykti į konkurso baigmę Vilniuje.
 Lietuvos jaunųjų gamtininkų centre programa prasidėjo muzikiniu pasveikinimu. Lietuvos filosofas, humanitarinių mokslų daktaras, profesorius. Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto profesorius Česlovas Kalenda mokytojams ir tėveliams kalbėjo tema „Ekologinė visuomenės kultūra. Gyvūnų teisės – kas jos yra ir kodėl reikia jų laikytis". Mokiniai dalyvavo Mažųjų turnyre „Aš ir mano augintinis", kurį vedė Lietuvos jaunųjų gamtininkų centro mokytojai. Vilniaus verslo kolegijos studentai pristatė projektą „Esu atsakingas", vykdytą Švenčionių rajone. Konkurso koordinatorė – Stasė Mameniškienė, Lietuvos jaunųjų gamtininkų centro Biologinės įvairovės skyriaus vedėja informavo, kad šiam konkursui buvo pateikta apie 2000 darbų iš Lietuvos, Kaliningrado (Rusija), Lenkijos. Į antrą etapą pateko 600 darbų, o nugalėtojais atskirose amžiaus grupėse tapo apie 100 mokinių. 7- 9 metų amžiaus grupėje laimėjo Krosnos mokyklos 3 klasės mokinės Eglė Malinauskaitė plakatas „LAISVĖ", 10 – 12 metų amžiaus grupėje laimėjo krosnietė 6 klasės mokinė Ineta Basevičiūtė ir jos plakatas „DŽIAUGSMO AŠAROS". Programai pasibaigus įvyko mokomoji pažintinė kelionė po Lietuvos jaunųjų gamtininkų centro augalų ir gyvūnų kolekcijas, rudens vaišės.
Views: 1232 | Added by: seldas | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Paieška
Kalendorius
«  Spalis 2011  »
SekPirAntrTrečKetPenktŠešt
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Archyvas
Puslapio draugai
  • Create your own site

  • Copyright MyCorp © 2024
    Free website builderuCoz